Írók egymás közt

Gyakran látogatom az írói fórumokat, online közösségeket, hiszen hobbiból verseket és prózákat is írok a munkám mellett. Mindig lesem a különböző pályázatokat is, mert ilyenekre is imádok írni. Szeretem, ha kívülről jön egy ötlet, egy lökés, ami elindítja a tollamat. Nyertem már írói pályázatot, de soha nem abból a célból csinálom. Nyilván jól jön az a kis összeg is mindig, de sokkal jobb érzés egyszerűen az, hogy az enyém lett a legjobb, hogy valakinek, vagy valakiknek az én lelkemből, én tollamból számrazó ironyám nyerte el legjobban a tetszését.

Az egyik olyan alkalomkor, amikor pályázatok után kutattam egy fórumon, elkezdtünk beszélgetni egy másik íróval, ez fél éve volt, azóta minden nap beszélgetünk. Már telefonon hívjuk egymást naponta, sőt sokszor találkoztunk is, ekkor sokat beszélünk a pályázatokról, az alkotás öröméről.

De az utolsó alkalommal, amikor találkoztunk, a biztosításokról beszéltünk, ez is valamelyik irományuknról kapcsolódott a beszédlácunkba. Az én tetőmön napelem van már egy fél éve, és Gergő kérdezte, hogy biztosítva van-e. Elég szétszórt vagyok, lehet ezért van, hogy eddig eszembe sem jutott, hogy azt is biztosítani kellene. Van életbiztosításom is, az autóra is van, a lakásra is, de lakásbiztosítás napelemre? Na, az még nincs! Lehet ezt? Kérdeztem vissza Gergőtől.

Ekkor elővette mobilját, és megmutatta a belinkelt oldalt, mindván, hogy ő ott kötötte vállalkozási biztosítását, és látta, hogy van lakásbiztosítás napelemre is.

Kikaptam a kezéből a telefonját és meg is néztem azon nyomban a biztosító oldalát. A lakásbiztosításoknál láttam sok mindent, de igazából rám nem illett semmi, maximum az, hogy megnézhetném a a jelenlegi biztosításomat, hogy kell-e rajta valamit módosítanom. Mármint azon kívül, hogy a napelemre is kötök egyet. A napelemmel biztos hogy növekedett az ingatlan értéke, ezt biztos bele kell kalkulálni a biztosítási árba, ezért az ott felajánlott kiegészítő módosítást kell kötnöm. Láttam, hogy online is intézhető a dolog, de nem vagyok ennek a híve, ezért megjegyeztem az oldalt és megígértem magamnak, hogy otthon alaposabban végignézem a lapot.

Így is tettem, és láttam, hogy jól tettem, mert azt sem tudtam, hogy kisállatra lehet kiegészítő biztosítást kötni, ezért már megérte. De a legfontosabb a lakásbiztosítás napelemre volt, hiszen az volt a legnagyobb befekteteés az évek során, mióta nem módosítottam a szerződést.

Miután tüzetesen átolvastam, hogy valóban lehet napelemre is biztosítást kötni, megnéztem az irodakeresőben, hol lelhetők fel. Meglepődtem, hogy mennyi helyen ott vannak, szerencsére a szomszéd városban is van egy irodájuk, láttam, és másnap el is mentem hozzájuk. Tudtam, hogy minimum harminc napot kell várnom, hogy életle lépjen a szerződés, és miután kiegészítettem a lakásbiztosíatást napelemre és kisállatra, csak imádkoztam, hogy Murphy törvénye ne lépjen életbe, és ne essen kár a napelemben, se semmi másban a lakásban.

Szerencsére így történt, megúsztam, nem történt semmi féle krízis, megúsztam, és azóta is hálás vagyok újdonsült barátomnak, hogy megemlítette ezt az oldalt, és hogy a barátomnak nevezhetem, akivel azóta együtt keresgéljük a pályázatokat.