A pályázati anyag és a csapatépítő

Amióta az iskolapadból kikerültünk a munka világába, sajnos nincs annyi idő találkozni a barátokkal. Persze, próbálunk időt szakítani egymásra, de mindenki dolgozik, éli a kis magánéletét, szóval nem annyira egyszerű. A legjobb barátnőmmel viszont megbeszéltük, hogy kéthetente összeülünk. Legutóbb viszont a két hétből öt lett, mert a cég ahol dolgozik, egy pályázatot akart benyújtani, valamiféle fejlesztésre és a teljes pályázati anyag összeállítását a barátnőmre bízták. Gyakran még hétvégén is dolgoznia kellett, hogy határidőre elkészüljön. Cserébe persze magasabb fizetést kapott arra a hónapra, és az addig beérkezett csapatépítő program ötletek közül, az ő javaslatára került a választás. Ennek nagyon örült, mert neki nagyon fontos volt mindig is, hogy egy összetartó, jó hangulatú közegben dolgozhasson, és ezt egy közös élmény csak tovább erősítheti.

Emiatt pedig úgy néz ki, hogy a Balatonon fogják eltölteni a csapatépítőt, a szervezéshez pedig a BalatonPRO segítségét fogják igénybe venni. A BalatonPRO már hosszú évek óta különféle események megszervezését vállalja, mint például születésnap, leány-és legénybúcsúk, és ugyebár csapatépítők.

Kíváncsivá tett a dolog, úgyhogy én is megnéztem magamnak a honlapjukat, és ahogy olvastam, a csapatépítő program ötletek közül mindegyik nagyon megtetszett, mert alapvetően ilyen jellegű programokra, mint amiket kínálnak, vagy nem igazán van lehetősége az embernek, vagy eszébe sem jut, hogy mekkora élményt nyújthatnak.

A csapatépítő program ötletekből kettőt választottak ki maguknak.

Az egyik, ami mellett nem tudtak elmenni, az a vitorlázás volt, a másik pedig a quad túra.

A BalatonPRO saját vitorlásflottával rendelkezik, úgyhogy a vitorlások bérlése közvetlenül náluk/tőlük történik. Vitorlásaik maximum 10 fősek, de nagyobb, pontosabban 50+ fő esetére is tudnak vitorlás biztosítani. Ennek ellenére a kisebb hajókra eset a választásuk, mivel megtudták, hogy van lehetőség házi regattát rendezni, így mindenki ki tudja élni itt a benne lakozó versenyszellemet. Mivel már tavasszal is van lehetőség vízre szállni, ők is egy késő tavaszi időpontot választottak, hiszen az az idő a legkellemesebb. Persze sajnos még ilyenkor is előfordulhat, hogy az idő esőssé, viharossá válik, pont a kiválasztott időpontra, de a BalatonPRO erre is teljes mértékben felkészül. A csapatépítő ilyen esetekben sem marad el, csak beltéri programmá módosul. Általában adott szállodák konferencia vagy nagyobb termeiben kerülnek megrendezésre a programok, és a különböző játékok, rejtvények és közösségkovácsoló tevékenységek miatt, ebben a formában is élvezhető marad az esemény.

A quad túrát pedig azért választották, hogy azoknak, akik esetleg annyira nem élveznék a vitorlás programot, például tengeri betegség vagy egyebek miatt, azok a személyek is pozitív élményekkel térhessenek haza.

Valójában már le is egyeztették az időpontot e rendezvényszervező céggel, az árajánlatot is megkapták, amit el is fogadtak, így már csak azt várják, hogy elérkezzen a csapatépítő napja.