A motorolaj minősége rendkívül fontos

Egy fővárosi pályázatíró cégnél dolgozom. Bár elsőre hallásra lehet, hogy nem tűnik annak, de nagyon izgalmas munkám van, kifejezetten szeretem. Az ügyfelekhez sokszor kimegyünk, így sokat vagyunk úton. Én ennek örülök, mivel szeretek autót vezetni, természetesen mindig én vagyok a sofőr.

A munkahelyemen a céges autóval közlekedem, de otthon is van egy járgányom, ami nagy becsben van tartva. Sokat foglalkozok vele, hogy jó állapotban legyen. Például hétvégén vásároltam egy nagyon jó minőségű castrol edge 5w30 motorolajat. Ezt a terméket a haverom, Aladár ajánlotta. A castrol edge 5w30 terméket az olajwebshop.hu internetes oldalon találtam meg, ahonnan sokkal bővebb információt sikerült róla szereznem, mint amit Aladártól kaptam.

A weboldalról tudomást szereztem arról, hogy a Castrol EDGE LL 5W-30 képes megakadályozni a kenőfilm leépülését és mérsékelni a súrlódást,  hozzájárul ahhoz, hogy a motor mindenkor képes legyen a legjobb teljesítményre. A motorolaj megfelel a szűk illesztésekkel gyártott korszerű motorok követelményeinek, segítségével a motor teljesítménye rövid távokon és hosszú, esetleg autópályás utakon is egyaránt teljes mértékben kiaknázható. A motorolajnak köszönhetően a lerakódások mérséklődnek, így a motor gázreakciója sokkal élénkebbé válik, valamint a motor tartós terhelések mellett is megőrzi kifogástalan teljesítőképességét. De a pozitívumok sora még ennyivel sem ért véget, ugyanis kiemelhető még, hogy a Castrol motorolajnak köszönhetően javul a motor hatékonysága, illetve a legkülönbözőbb üzemi körülmények mellett is, széles hőmérsékleti tartományban kifogástalan védelmet biztosít.

A motorolajra nagy szükség van, ugyanis a járművek technológiai fejlődésével a motorok még erősebbé és hatékonyabbá váltak. Emiatt a motorokban uralkodó középnyomás, valamint a terhelés megnőtt. A motorolaj feladata az alkatrészek fémes érintkezésének megakadályozása, így az olajfilmnek rendkívül erősnek kell lennie és meg kell őriznie kivételes teljesítőképességét. Ennek értelmében tehát muszáj motorolajat vásárolni, ezt egy autótulajdonosnak sem lehet elmulasztani.

A Castrol EDGE 5W-30 LL nem mindenhez alkalmazható, csak azon benzin- és dízelüzemű motorokhoz, amelyekhez a gyártó ACEA C3 minősítésű SAE 5W-30 viszkozitási osztályú motorolaj használatát ajánlja. A vásárlás előtt nyilvánvalóan nem árt utánajárni, hogy az autónkhoz milyen olaj használata javasolt, ugyanis ez is sokat számít.

A részletek átböngészése után úgy döntöttem, hogy nekem a Castrol motorolajára van szükségem, ugyanis minőségi, megbízható terméknek tűnik. Ez az árán is meglátszik, nem olcsó, 12 590 forintba kerül. Ez azonban nem érdekelt igazán, megrendeltem a terméket. Sajnos a házhoz szállítás elég drága lett volna, de az olajwebshop üzletében is átvehető volt a termék, így én ezt választottam.