Befutott a pályázatíró cégünk

A gyerekkori barátnőmmel egy pályázatíró cégnek vagyunk a tulajdonosai. A vállalkozás beindításánál reménykedni sem mertünk benne, hogy ilyen jól fog menni az üzlet, mint ahogy az ma már üzemel. Nyilvánvalóan nem egyik percről a másikra jutottunk el idáig. A céget már tizenkét éve alapítottuk. Csak ennyi év elteltével és kemény munkával tudtuk elérni azt, hogy egy virágzó vállalkozás legyen belőle.

Az elején sokat spóroltunk, hogy legyen egy biztos alapunk. Mára már szerencsére nem kell annyira takarékosnak lennünk, így végre a házfelújítás is esedékessé vált nálunk. Legelőször a fürdőszoba átalakítását szerettem volna szorgalmazni, ugyanis az évek alatt elképesztően megcsúnyult. Lakberendezőt nem szerettem volna hívni, ugyanis nem igazán szeretem, ha mások mondják meg nekem, hogy mi hogyan legyen. Viszont a dizájnra, a stílusos kialakításra igenis nagy igényem van, emiatt elhatároztam, hogy az interneten fogok fürdőszoba ötleteket keresni.

Néhány perces keresgélés után rátaláltam a furdoszobaotletek.hu internetes oldalra, ahol a fürdőszoba ötletek tárháza van. A felújítás egy nagy káosszá is vállhat, ha nem tudja az ember, hogy merre kell haladni, mit kell először eldönteni, azonban a weboldalnak köszönhetően velem ilyesmi nem történhet meg, ugyanis lépésről-lépésre tudok majd a tervezéssel haladni. Ez egy cikknek köszönhető, amelyben a tervezés fázisaiban segít a szerző, illetve tanácsokat is ad hozzájuk.

A haladáshoz írt lista szerint legelőször azt érdemes eldönteni, hogy milyen színeket szeretnék látni a fürdőmben. A színben akár maradhatok amellett is, ami a lakás többi helyiségében dominál, azonban ez egyáltalán nem kötelező, hiszen a fürdőnek lehet teljesen más színe is. Ha ez már megvan, nem okozhat nehézséget a padlólap, a csempe és a dekor-csík kiválasztása. Ezeket sok esetben a gyártók együtt ajánlják, tehát a csempéhez azt a padlólapot javasolják, ami passzol hozzá, de persze itt is szabad merésznek lenni és teljesen eltérőt is lehet vásárolni.

A tanácsadó szerint ezután kell áttérni a vizesblokkra, tehát el kell dönteni, hogy zuhanykabin vagy fürdőkád lesz a fürdőben, esetleg mindkettő. Ezen a ponton nekem igen könnyű döntést hoznom, ugyanis imádok hosszú órákat a kádban tölteni és relaxálni, tehát számomra a fürdőkád létfontosságú.

Azt hinné az ember, hogy ezek után, már nem nagyon van min gondolkodni, azonban még igen fontos lépések vannak hátra a fürdőszoba teljes megtervezéséhez. A mosdó kérdése mindig kényes a mi családunkban, így eldöntöttem, hogy dupla mosdóra van szükségünk, ugyanis szinte mindig ugyanakkor szeretne mindenki fogat mosni. Ebből nagy családi perpatvarok szoktak lenni, azonban két mosdóval ezt a gondot könnyedén kiküszöbölhetjük.

A WC-ben főként a küllemben lehetnek eltérések, ugyanis vannak a megszokott és a trendi WC csészék, illetve tartályok. Vannak földön álló és falra szerelt csészék, illetve látható és falba épített tartályok. Nekem a legjobban a falra szerelt csészék és a falba épített tartályok tetszenek, tehát valószínűleg ezek mellett fogok dönteni.

A csaptelepek tekintetében is rengeteg formájút, fajtájút, kinézetűt különböztethetünk meg. A szakértő tanácsa szerint a kiválasztásnál figyelni kell a mosdó, illetve a kád vagy zuhanyzó formatervét, mivel akkor lesz igazán szép az összhatás, hogyha harmonizálnak. A határozott vonalú, szögletes mosdóknál jó, ha a csapok is erőteljes vonalvezetésűek, a kerek mosdóknál és kádaknál viszont szebben mutat, ha a csaptelepek is lágyabb formájúak.

A fürdőszoba megtervezésénél arra is érdemes figyelni, hogy kellemes klímája legyen, ugyanis nincs annál rosszabb, amikor télen meg lehet fagyni a fürdőben. A radiátoron és a padlófűtésen kívül jó fűtési módszer lehet a falra szerelhető elektromos hősugárzó és a törülközőszárító is. Utóbbi azért lehet praktikus, mert a helyiség felmelegítése mellett a törölközőket is megszárítja, illetve kellemesen meleggé teszi azokat.

A fürdőszoba szekrények kiválasztásánál persze sokat számít, hogy mennyi rendelkezésre álló hely maradt, valamint, hogy mekkora mennyiségű tárgyat kell tárolnunk. Ha sok a piperecikk és sok hely maradt szabadon, akkor szükségszerű lehet több, vagy egy nagyobb szekrény beszerzése.

Végül pedig az apróbb kellékek beszerzése maradt hátra, mint a fürdőszoba szőnyeg, a tükör, a szappantartó, a törölköző akasztó, a WC ülőke, a lámpák és az egyéb dísztárgyak. Ezek megvásárlásánál a kiválasztott domináló színre kell összpontosítani, illetve hogy célszerűek legyenek.

A fürdőszoba ötletek és a tervezési lépések számomra rendkívül hasznosnak bizonyultak. Itthon mindent kinézek a tanácsok alapján és tudatosan fogok ellátogatni az üzletekbe. Biztos vagyok benne, hogy egy kifejezetten kellemes fürdőszobát sikerül majd megvalósítanunk a terveim alapján. Örülök neki, hogy a pályázatíró cég már nem csak takarékoskodást igényel, hanem már költekezni is lehet.